Blog

Meander, de Reest.

De Reest is de grensrivier tussen Drenthe en Overijssel. Traag stromend en slingerend voert de Reest haar water van Drogteropslagen bij Dedemsvaart naar Meppel. Het Reestdal heeft een geheel eigen karakter en is niet echt te vergelijken met de andere beekdalen in Drenthe. In feite rijgt de Reest landgoederen, heideterreinen, bossen, beekdalgraslanden en sfeervolle boerderijen, als parels aan een ketting, aaneen.

Als geboren en getogen Meppeler is de meanderende Reest bekend gebied. Tijdens mijn studie aan de academie zwierf ik veel door dit beekdal. Vele etsen en tekeningen heb ik zowel buiten als in atelier gemaakt. het feit dat dit riviertje zijn eigen weg gaat/zoekt heeft mij altijd mateloos geinspireerd.en dat doet dit landschap nog steeds. Nu wonend vlak bij het nationaal park het Drents-Friese woud, op de lijn Heerenveen-oosterwolde-Appelscha herken ik altijd veel in het landschap waar ik in ben opgegroeid, het coulissenlandschap van de omgeving Meppel – de Wijk en omgeving. Boskamers, weilanden omzoomd door oude boomwallen met eiken, prachtige doorkijkjes en aan het eind van de dag altijd het gouden zon uurtje.

Na een aantal intensieve jaren, met 80 (minimaal) urige werk weken, is dit na een turbulente (gelukkig) korte periode is dit gestopt en zit ik weer in het atelier. je stapt uit een rijdende trein en ploft ik het atelier. Dat heeft de nodige moiete gekost om weer tot rust te komen. Al zoekend en gravend in mijn aan-tekeningen kwam ik weer terecht in mijn Reest periode. Thuiskomen dus.

Mijn eigen werk weer oppakken maar dan met veranderende “lijnen”, gelijk als het meanderende riviertje de Reest.

Drie werken zijn daarvan het eerste resultaat, ook te zien in mijn galery. gelaagd van onderen en het meanderen aan de oppervlakte. Nieuw boven op geschiedenis.

Age

Geef een reactie